Bouw stress af en kom in een diepe staat van ontspanning met een Klankmassage.

-privésessie-

 

Een klankmassage* is een ontspanningsmethode waarbij geluid en trillingen na het aanslaan van o.a. klankschalen en Gong worden gebruikt om in een diepe staat van rust te komen. Het zelfherstellend vermogen van het lichaam wordt geactiveerd en de doorstroom van bloed en lymfevocht gestimuleerd.

Om het lichaam voor te bereiden zodat de trillingen diep kunnen doordringen, wordt je met een Yoga Nidra sessie naar de diepste staat van ontspanning gebracht. Omdat het fysieke lichaam geheel ontspannen is, kunnen trillingen en energie vrij doorstromen en terechtkomen daar waar het nodig is.

 

Het aanslaan van o.a. klankschalen brengt trillingen teweeg, deze trillingen worden via het vocht in ons lichaam door ons hele lijf geleid. De klanken zorgen dat je je kunt ontspannen en de trillingen hebben een positief effect op ons fysieke lichaam.

Vanuit een diepe ontspanning word je je bewust van de sensaties in je lichaam en kun je opgebouwde stress loslaten. Doorgaans geeft een klankmassage een aangename beleving. Maar het kan ook zo zijn dat wanneer opgebouwde blokkades/stress/pijnen in het lichaam door de trillingen ‘aangeraakt’ worden, deze opgebouwde spanningen en/of pijnen het lichaam verlaten gepaard met een gevoel van ongemak of pijn. Dit hoeft verder niet geanalyseerd te worden, de blokkade is dan verwerkt of opgelost en energie kan weer vrij doorstromen.

Net als bij de Fascia Training raak je weleens opgeslagen pijnen, spanningen of emoties aan die vastgezet zijn in het bindweefsel. Veelal beweeg je om deze vastgezette spanning/pijn heen en voel je niet dat het er zit. Maar wanneer je bepaalde plekken manipuleert met bv. de zachte foamroller bij de Fascia Training, of met trillingen van een klankmassage, kun je er niet omheen en word je bewust van deze plek, heb je de mogelijkheid om te accepteren en ook los te laten.

Bij een klankmassage lig je op een dikke zachte mat of op de massagetafel en kun je je kleding aanhouden. Wij gebruiken speciaal ontwikkelde klankschalen voor klanktherapie van Peter Hess.

Praktisch:

  • Duur: 60 minuten, inclusief een 5 minuten voorgesprek, Yoga Nidra sessie en klankmassage.
  • Kledingtip: voldoende warm en comfortabel met voldoende ademruimte.
  • Neem een vest of een sjaal mee, voor het geval je het na de klankmassage wat kouder hebt gekregen.
  • Het kan ook zo zijn dat je het juist warmer krijgt, dan is het handig dat je laagjes aan hebt zodat je wat kunt uittrekken.
  • Thuis voldoende water of thee drinken na de massage en indien mogelijk rust nemen.
  • Tarief: €64,00
  • Na de klankmassage is er de gelegenheid om een kop biologische thee te drinken.

*Een klankmassage bij Tempels Yoga & Qigong kan helpen te ontspannen/spanningen los te laten en ondersteunt door de diepe ontspanning het zelfherstellend vermogen van het lichaam maar is bij ons nooit bedoeld als een vervanging of alternatief voor een medisch traject. Bij twijfel altijd tijdig en vooraf overleg plegen met huisarts en/of behandelend arts.

Wanneer geen klankmassage ondergaan:

contra-indicaties klankschalen massage

 

 

 

 

kwaliteitslabel wellness academie

BATC erkend certificaat bijscholing ‘Klankmassage’ behaald in oktober 2019 

Diploma massagetherapeut, erkend door de Belgische Massage Federatie, behaald in november 2017

 

RYT500, yoga, hatha, vinyasa, yin

geaccrediteerd en gecertificeerd

Yoga Nidra Teacher