Bouw stress af en kom in een diepe staat van ontspanning met een Klankschalen-massage.

 

Een klankschalen-massage* is een ontspanningsmethode waarbij geluid en trillingen na het aanslaan van de klankschaal worden gebruikt om in een diepe staat van rust te komen. Het zelfherstellend vermogen van het lichaam wordt geactiveerd en de doorstroom van bloed en lymfevocht gestimuleerd.

 

Het aanslaan van de klankschalen brengt trillingen teweeg, deze trillingen worden via het vocht in ons lichaam door heel ons lijf geleid. De klanken zorgen dat je je kunt ontspannen en de trillingen hebben effect op opgehoopte/ vastgezette spanningen.

Vanuit een diepe ontspanning word je je bewust van de sensaties in je lichaam en kun je opgebouwde stress loslaten. Doorgaans geeft een klankschalen-massage een aangename beleving. Maar het kan ook zeker zo zijn dat wanneer opgebouwde blokkades/stress/pijnen in het lichaam door de trillingen ‘aangeraakt’ worden, deze opgebouwde spanningen en/of pijnen het lichaam verlaten gepaard met een gevoel van ongemak of pijn. Dit hoeft verder niet geanalyseerd te worden, de blokkade is dan verwerkt of opgelost en energie kan weer vrij doorstromen.

Net als bij de Fascia Training raak je weleens opgeslagen pijnen, spanningen of emoties aan die vastgezet zijn in het bindweefsel. Veelal beweeg je om deze vastgezette spanning/pijn heen en voel je niet dat het er zit. Maar wanneer je bepaalde plekken manipuleert met bv. de zachte foamroller bij de Fascia Training, of met trillingen van een klankschalen-massage, kun je er niet omheen en word je bewust van deze plek, heb je de mogelijkheid om te accepteren en ook los te laten.

Bij een klankenmassage lig je op een dikke zachte mat en kun je je kleding aanhouden en worden de schalen op en/of rond het lichaam geplaatst.

Kledingtip: voldoende warm en comfortabel met voldoende ademruimte.

Deze Klankmassage wordt gecombineerd met een Yoga Nidra sessie waarin je begeleid wordt naar de diepste staat van ontspanning, waarna de trillingen van de klanken vrij door het lichaam kunnen doordringen.

*Een klankschalen-massage bij Tempels Yoga & Qigong kan helpen te ontspannen/spanningen los te laten en ondersteunt door de diepe ontspanning het zelfherstellend vermogen van het lichaam maar is bij ons nooit bedoeld als een vervanging of alternatief voor een medisch traject. Bij twijfel altijd tijdig en vooraf overleg plegen met huisarts en/of behandelend arts.

Wanneer geen klankschalen-massage ondergaan:
contra indicaties