pumpkin pompoen kalebas squash

Pompoensoep, Pompoenbrood, Pompoentaart, Pompoenstoofschotel, Pompoenpuree,…

 

pumpkins, pompoenen, kalebas

 

Er zijn vele soorten Pompoenen en verschillende hiervan zijn eetbaar. De Pompoenen waar geen pitten inzitten zijn vaak niet eetbaar, en als je toch per ongeluk een sierkalebas gekookt hebt, proef je meteen dat het een niet eetbare is door de vieze smaak.

 

 

pompoenbloem, pompoen, kalebas

 

Ook de bloem van de Pompoen is eetbaar en is zacht van smaak. De bloem wordt gevuld of met een laagje deeg gefrituurd. De bloem staat mooi in gerechten als decoratie.

 

 

flespompoen, kalebas

 

De Flespompoen/ Butternut Squash, deze Pompoen is zoet en heeft een zachte smaak. Het vruchtvlees heeft weinig pitten en bevat geen draden. Omdat het vruchtvlees glad is, is het gemakkelijk te verwerken in verschillende gerechten.

 

 

oranje Hokkaido pompoen

 

De Japanse oranje Hokkaido, het vruchtvlees van deze kleine Pompoen is donker oranje van kleur. De schil van deze Pompoen is zacht en kun je eten.

 

 

spaghettipompoen

 

Na bereiding valt van de Spaghettipompoen het vruchtvlees uiteen in draadjes. Het glutenvrije vruchtvlees van deze pompoen wordt gebruikt als alternatief voor spaghetti. Om de Pompoen gelijkmatiger te garen wanneer je ‘m in zijn geheel kookt, prik je gaatjes door de schil.

kabocha pompoen

 

Deze kleine Kabocha Pompoen heeft een harde schil en is zoet van smaak. De smaak doet denken aan gekookte kastanjes en wordt daarom ook vaak gebruikt in taarten en andere zoete/dessert gerechten.

 

 

Blij met de seizoenen, blij met oktober, blij met de Pompoen!

pumpkin pompoen kalebas squash