Na de zomer, wanneer de dagen weer korter en eerder donker worden…

trekken we onze energie en aandacht meer naar binnen, tijd om los te laten wat jou niet meer dient, tijd voor rust en herstel met Yoga Nidra en Restorative Yoga.

– Houd de website en FB in de gaten om te zien waar Yoga Nidra en Restorative Yoga op het rooster komen*-

Restorative Yoga is een vorm van diepte ontspanning. Het zelfherstellende vermogen van je lichaam wordt ondersteund en geactiveerd door het lang aanhouden van (zittende/liggende) houdingen waarin je volledig wordt ondersteund door props, er komt geen extra druk op gewrichten en hart. Anders dan bij Yin Yoga ligt de nadruk niet op stretch gebieden en het vergroten van jouw bewegingsruimte/flexibiliteit, maar op het loslaten van onnodige spanningen en een vrije ademhaling. Je komt in een toestand van diepe rust, ontspanning en herstel.

Deze vorm van Yoga is goed bij:

  • veel/langdurige stress
  • een blessure of na een operatie
  • moeite om te kunnen ontspannen
  • beperkte beweeglijkheid: wanneer Yin Yoga voor jou te belastend is


Diepteontspanning met Yoga Nidra

Yoga Nidra is als methode in 1968 ontwikkeld door Swami Satyananda en gebruikt geleide bodyscans en visualisaties om in een toestand van diepe ontspanning te komen. Je bent in een ‘halfslaap’ waarin je fysieke lichaam in slaaptoestand is en het innerlijke bewustzijn helder en wakker blijft. In deze zone van ontspanning haal je gemiste slaap in. Deze vorm van Yoga wordt ook wel ‘ Yogi Sleep’ genoemd.

Het verschil met Restorative Yoga is dat je tijdens Yoga Nidra een liggende houding aanneemt en niet wisselt van houding.

Yoga Nidra is een ontspanningstechniek die geschikt is voor iedereen. Ook helpt Yoga Nidra bij het verminderen van spanningen en angst en het verlichten van symptomen zoals hoofdpijn, duizeligheid, borstpijn, hartkloppingen, zweten en buikpijn en wordt ook gebruikt bij de behandeling van post traumatische stress stoornis.

Effecten bij regelmatige beoefening:

  • beter in slaap vallen en beter doorslapen
  • verbetering concentratievermogen
  • je wordt kalmer en je incasseringsvermogen en weerbaarheid worden groter
  • stimuleert je creativiteit en (probleem)oplossend vermogen
  • tijdens een Yoga Nidra sessie haal je slaap in

* Yoga Nidra en Restorative Yoga op het rooster na de zomerstop 2019!